יצרנית הרכב סטלנטיס קראה לתיקון בארה"ב לכ-788,000 בעלי ג'יפ רנגלר ועוד כ-289,000 בעלי ג'יפ גלדיאטור, ובנוסף לכך גם לכ-106 אלף ג'יפים בקנדה, כ-23 אלף במקסיקו וכ-125 אלף בשווקים נוספים – וזאת כדי לתקן תקלה במחבר חשמלי של מגבר ההיגוי ההידראולי-חשמלי.

בהודעת הקריאה לתיקון שפורסמה על-ידי מינהל הבטיחות בדרכים האמריקני נכתב שהתנגדות חשמלית גבוהה בכלי רכב שיוצרו בשנות הדגם 2021-2025 עלולה לגרום להתחממות של חומרים דליקים ולסיכון של פריצת אש ברכב או בסביבתו. נהגים עשויים לקבל התראה לקראת תקלה כזאת בדמות אובדן הגברת ההיגוי או הודעת Service Power Steering על לוח המכשירים.
בדוח המינהל נכתב שסטלנטיס (למעשה: פיאט-קרייזלר) חקרה דיווחים אודות אירועי שריפה שהתרחשו בין מאי 2023 לאפריל 2024 אבל סגרה את הבדיקה לנוכח מה שנראה לה כשיעור נמוך של תקלות. אלא שבעקבות קבלת דיווחים נוספים החברה פתחה מחדש את החקירה באוגוסט 2024.
חודש לאחר מכן פתח גם מינהל הבטיחות הפדרלי האמריקני בחקירה משלו באותו נושא, ובמסמך סיכום החקירה של NHTSA מתוארות שריפות שהתרחשו בתא המנוע, ברובן כאשר מתג ההצתה היה במצב כבוי. מקור האש היה בצד הקדמי-ימני של תא המנוע – אזור שתואם לדיווחים על משאבת הגברת ההיגוי.
עד ל-18 במאי 2026 התקבלו בסטלנטניס 72 דיווחי תקלות, ולגבי כמחצית מהם נקבע שהמקור שלהם הוא משאבת הגברת ההיגוי. לא דווח על תאונות או שקשורות לתקלה הזאת אך דווח על פציעה אחת.
הקריאה לתיקון בעולם חלה על מרבית דגמי ג'יפ רנגלר וגלדיאטור מן השנים 2021-2025 בלי קשר לסוג ההנעה שלהם – בנזין, דיזל והנעה היברידית-נטענת. ההנחיה לכל בעלי הרכב שנקראו לתיקון היא להחנות מחוץ למבנים והרחק מכלי רכב אחרים עד לביצוע הבדיקה.

איך בודקים? מה מתקנים?
באתר האינטרנט של משרד התחבורה הישראלי טרם פורסמה קריאה לתיקון לבעלי ג'יפים ישראלים, אבל מי שנוהג ברנרלר שיוצר החל ב-24 ביוני 2020 ועד ל-2 בדצמבר 2024, או בגלדיאטור שיוצר בין 18 באוגוסט 2020 עד ל-2 בדצמבר 2024 – צריך לשים לב לסימני האזהרה שמוזכרים בהודעת NHTSA: תחושת אובדן הגברת כוח של משאבת ההגברה או הודעת Service Power Steering על לוח המכשירים. מי שחש בסימנים האלה חייב לפנות מיד למוסך מורשה יבואן ולא להתעלם מהם.
אם וכאשר ייקראו כלי רכב ישראלים לתיקון מדובר בבדיקה פשוטה ובתיקון שמבוצע על חשבון היצרן. במסגרת זאת הרכב נבדק ומתקבלת החלטה אם אפשר לתקן את התקלה, או שמא נדרשת החלפה של משאבת הגברת הכוח.
למי שנוהג בכלי רכב שיובאו ביבוא אישי מומלץ להקליד את מספר השילדה שלהם באתרים של Jeep או של Mopar כדי לוודא האם הרכב שלו נקרא לתיקון.
יש לכם תקלה סדרתית ברכב? כתבו לנו אל: editor.thecar@gmail.com

לקריאה נוספת:
צופרים מתקלקלים ביונדאי וקיה: היצרניות מתקנות בחו"ל, ישראלים נדרשים לשלם מכיסם בארץ
פיג'ו-סיטרואן לקחה אחריות על כשל האוריאה אבל שכחה לספר על זה ללקוחות
















