• Ad
  • חברת הענק Autoliv, המייצרת כריות אוויר וחגורות בטיחות, מפתחת מוצר חדש שאמור להפחית בצורה דרמטית את מרחק הבלימה של הרכב במקרה חירום
    אוהבים את הכתבה? שתפו אותה עם חברים, בעמוד שלכם ובקהילות שבהן אתם פעילים

    65657889מערכות בטיחות מתקדמות המותקנות במכוניות מודרניות הורידו בצורה דרמטית את כמות התאונות הקשות ושיפרו לאין ערוך את הסיכוי לשרוד התנגשות.
    עם זאת, גם לדברים שאותם שומרים אלקטרוניים מסוגלים לעשות יש גבול ולעתים כשהנהג מבחין בסכנה מתקרבת, או שמערכות הרכב "מבינות" שהנהג לא מגיב, זה כבר מאוחר מדי כדי לעצור את הרכב בזמן ולחמוק מתאונה.

    כאן נכנס לתמונה בלם טוריצ'לי החדש (הקרוי על שמו של פיזיקאי איטלקי מהמאה ה-17) שאמור להפחית בצורה דרמטית את מרחק הבלימה של הרכב במקרה חירום במהירות של עד 70 קמ"ש.

    לא מדובר בפיתוח של קליפרים משופרים מרובי בוכנות או שימוש בחומרים קרמיים אקזוטיים אלא במערכת עזר נפרדת הכוללת פלטה בתחתית המרכב אשר במקרה של בלימת חירום (על ידי הנהג או מערכת מניעת התנגשות אוטונומית) נורה אל האספלט.

    בניגוד למה שניתן לחשוב, הפעולה של המערכת לא מבססת על הפחתת המהירות על ידי חיכוך והסוד כאן הוא שימוש במפוח חזק היוצר וואקום בין הפלטה לאספלט ומאפשר לקצר את מרחק הבלימה בלא פחות מ-40 אחוזים, דבר שיכול להיות לא פעם ההבדל בין חיים למוות.

    5677890

    נשמע לכם קצת כמו רעיון מופרך? כדאי שתחשבו שנית שכן לא מדובר בעוד פיתוח של חבורת גיקים הזויים אלא בפרויקט שמאחוריו עומדת Autoliv – חברת ענק המעסיקה כ-60 אלף עובדים ונחשבת לאחת היצרניות הגדולות בעולם של ציוד בטיחות לרכב, אשר את כריות האוויר וחגורות הבטיחות שלה ניתן לפגוש ברכבים של מותגים רבים.

    בשלב זה מדובר באב-טיפוס, אך ב-Autoliv מאמינים שבעתיד הטכנולוגיה תחולל מהפכה בבטיחות במרחב העירוני, במיוחד לנוכח העליה במספר התאונות כתוצאה מהסחת דעת בעקבות שימוש בסלולרי.

    עוד בנושאי בטיחות:
    פיתוח חדש: הרכב לא יניע אם אתם שיכורים
    הסיכוי של נהגים למות בתאונה קטלנית יותר מכפול מזה של נהגות

     

    תמונה של צוות The Car

    צוות The Car

    הכותבים ב-The Car הם עיתונאים שמקצועם הוא כתיבה עיתונאית. כולנו בעלי ניסיון וידע מקצועי רב בתחומים שעליהם אנחנו כותבים, ומלאכתנו – כתיבה וגם עריכה – כפופה אך ורק לכללי האתיקה של מועצת העיתונות. אין לאיש מן הכותבים כל אינטרס כלכלי, חברתי או אחר אשר עלול להשפיע על מחוייבותו לעיתונאות מקצועית ואובייקטיבית בלבד. קבוצת העיתונאים הזו, כקולקטיב, היא גם המפעיל הבלעדי של האתר, ומאחורי הקלעים לא ניצב אף מו"ל נסתר, "בעל שליטה" כלשהו, משקיע, עמותה, ארגון פוליטי, גוף מסחרי או כל גורם אחר שהוא בעל אינטרסים העלולים להשפיע על אופי הפעילות של האתר או על תכניו.
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • פיזיקה בשירות הבטיחות: המפוח שיציל אתכם מתאונה

    רשמנו לפנינו את ההתעניינות בדגם זה, ובקרוב נפיק מבחן. השאירו לנו את פרטיכם ונשלח אליכם את המבחן כאשר נפרסם אותו. 

    אם תרצו בינתיים לבחון דגם זה בעצמכם – נא מלאו את הטופס הבא:

    הזמנת נסיעת מבחן ברכב חשמלי

    אני, בעל/ת רישיון נהיגה מתאים, מבקש/ת בזאת מצוות TheCar לתאם עבורי נסיעת מבחן ברכב חשמלי.