• Ad
  • אישור הסדר פשרה מעניק החזר למי שנאלצו לשלם לתיקון מסך ומאריך את אחריות היצרן ל-6-8 שנים או 160,000 קילומטרים לכל האחרים
    אוהבים את הכתבה? שתפו אותה עם חברים, בעמוד שלכם ובקהילות שבהן אתם פעילים

    כשלוש שנים לאחר הגשת שתי תביעות ייצוגיות בשם בעלי מאזדה משנות הדגם 2015-2022 שסובלים מכשלים במסכי המולטימדיה ברכב – אישר אתמול (ב') בית המשפט המחוזי מרכז הסדר פשרה שמסדיר פיצוי לחלק מהם.

    הבשורות הטובות, והמיוחדות, בהסדר הזה: הוא לא כובל את בעלי הרכב שלא כלולים כרגע בקבוצת הזכאים לפיצוי, והם יוכלו להגיש תביעות אישיות אם נגרם או ייגרם להם נזק.

     

     

    הבשורות הגרועות: הסדר הפשרה לא מועיל כרגע למי שהרכב שלו עלה על כבישי ישראל לפני שנת 2017 ולמי שהרכב שלו עבר יותר מ-160,000 קילומטרים, ובקרוב גם לא יועיל לבעלי מאזדה משנות הרישוי 2015-2019.

    הסדר הפשרה נוגע לאיחוד של שתי תובענות ייצוגיות בנוגע לשתי תקלות שונות במסכי המגע של מאזדה למערכת MZD Connect, ואלה הוגשו ונוהלו על-ידי עורכי הדין דוד מזרחי ורון סולן.

    כשל נטען ראשון הוא היפרדות שכבות העדשה של מסך המגע (Delamination), והתופעה הזאת מוחמרת בתנאי החום בישראל. הכשל השני קשור למנגנון המגע של המסך שגורם לו "לחשוב" שלוחצים עליו גם כאשר לא נוגעים בו. לפחות לכאורה זה עלול ליצור הסחת דעת בנהיגה אם מערכות ברכב מופעלות באופן לא רצוני.

    צריך לומר כבר בתחילת הדברים שככל הנראה יש משמעות בטיחותית נמוכה לכשלים האלה וגם המשמעות הכלכלית שלהם לא כבדה, אבל נכון להציף את ההסדר שאושר ראשית לכל בזכות החלטה לא שכיחה שלא לכלול בו את מי שלא נהנה ממנו כרגע. בנוסף, ולא פחות חשוב – התקלות הפוטנציאליות עלולות להשפיע על קבוצה גדולה למדי של כ-60,000 בעלי רכב, ואם מדובר בכשל סדרתי שקיימת סבירות רבה שהוא יתרחש לאחר תום תקופת האחריות המוארכת – זה יכביד על עלות התחזוקה של המכוניות האלה בעתיד.

    יבואנית מאזדה טענה שלא מדובר בפגם סדרתי אלא בבלאי טבעי שטופל על ידה במסגרת אחריות היצרן או במסגרת רצון טוב (Goodwill). מנתונים שהוצגו לבית המשפט עלה שרוב רובם המכריע של הנפגעים טופלו על חשבון מאזדה ורק 398 בעלי רכב נאלצו עד היום לגהץ כרטיס אשראי במוסכי היבואנית (ועוד מספר לא ידוע תיקנו את המסכים שלהם במקומות אחרים).
    מאידך – לטענת התובעת היקף השימוש ב"רצון טוב" לטיפול בנפגעים זינק רק לאחר הגשת התביעה הייצוגית, כלומר שעצם פתיחת ההליך הועילה לאלפי נפגעים.

     

     

    שורה תחתונה: מה מקבלים?

    ההסדר שאושר מתייחס באופן שונה לשלושה מצבים. מי שכבר נפגע מן הכשל ותיקן אותו על חשבונו במוסך מורשה כלשהו יקבל החזר כספי מלא, אך זאת בתנאי שהכשל התגלה כשהרכב היה בן פחות מ-6 שנים ועם פחות מ-160,000 ק"מ.

    סכום הפיצוי במצב כזה מוגבל לעלות התיקון אצל היבואנית שעומד בממוצע על כ-930 ש"ח, אבל הוא עשוי להיות גבוה יותר. העוקץ: החזר כספי יינתן רק למי שיגיש את בקשת ההחזר תוך 9 חודשים מרגע פרסום הודעה רשמית של היבואנית.

    מי שהכשל במסך המולטימדיה שלו עדיין לא תוקן, והרכב שלו עלה על הכביש משנת 2019 ועד 2022, יקבל תיקון חינם בתנאי שהוא לא חרג ממכסת ה-160,000 ק"מ. תיקון כזה יבוצע גם במקרים של "סדקים או נקודות או קילופים או פגם בעדשת המסך". בנוסף, מי שהרכב שלו עלה על הכביש בשנים 2017-2019 ועדשת מסך המגע שלו נפגמה יוכל לקבל תיקון בחינם אבל רק במהלך 12 החודשים הבאים.

    השופטת יעל מושקוביץ, שאישרה את הסדר הפשרה, עיגנה את הסכמת הצדדים לפיה מי שלא כלול בקבוצת הזכאים לפיצוי גם לא כבול להסדר הפשרה. בלשונה המשפטית: "מעשה בית דין מתייחס אך ורק לעילות התביעה הייצוגית שבהסדרי הפשרה, אך ורק כלפי חברי הקבוצה ואך ורק ביחס לתקופות כאמור לעיל. מעשה בית דין אישי לא יקבע בכל הנוגע לחברי קבוצה שאינם זכאים להטבה או השבה על פי הסדר הפשרה".

    נתקלתם בתקלה סדרתית במאזדה או בכל רכב אחר? כתבו לנו אל: editor.thecar@gmail.com

     

     

    לקריאה נוספת:

    מנוע הדיזל הכושל של פיג'ו-סיטרואן: עכשיו זה סיבך גם את טויוטה בישראל

    כריות האוויר ממשיכות לקטול: אופל וב.מ.וו קוראות לתיקון של 12.5 מיליון מכוניות

    זה מותג הרכב הכי פחות אמין בבריטניה

     

    תמונה של גיל מלמד

    גיל מלמד

    עיתונאי רכב מאז שנת 1986, מתמחה בכלי רכב, בטיחות בדרכים, ביורוקרטיה ופוליטיקה של התחבורה. כתיבה עיתונאית (בין השאר) במגזינים 'טורבו' ו'מוטו' ובעיתונים היומיים 'ידיעות אחרונות', 'טלגרף', 'מעריב', 'סופהשבוע', 'ג'רוזלם פוסט' ו'ישראל פוסט'. ממקימי המגזין 'מוטו', עורך ראשי של 'טורבו', ועורך תחום הרכב ב'מעריב'.
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • הוסדר פיצוי ותיקון לחלק מבעלי מאזדה 2015-2022 עם מסכי מולטימדיה פגומים

    רשמנו לפנינו את ההתעניינות בדגם זה, ובקרוב נפיק מבחן. השאירו לנו את פרטיכם ונשלח אליכם את המבחן כאשר נפרסם אותו. 

    אם תרצו בינתיים לבחון דגם זה בעצמכם – נא מלאו את הטופס הבא:

    הזמנת נסיעת מבחן ברכב חשמלי

    אני, בעל/ת רישיון נהיגה מתאים, מבקש/ת בזאת מצוות TheCar לתאם עבורי נסיעת מבחן ברכב חשמלי.