שלוש שנים בלבד לאחר הצגת הדור הנוכחי משיקה שברולט דור חדש לגמרי של מאליבו. הממדים גדלו, המנועים שודרגו, ולראשונה בפלח השוק מוצעת תיבה אוטומטית עם 8 יחסי העברה
את הדור הנוכחי של שברולט מאליבו, שהושק אך לפני כשלוש שנים, יעדיפו אנשי ג'נרל מוטורס לשכוח לנוכח מכירות פושרות מאד בשוק החשוב ביותר שלהם, ארצות הברית של אמריקה.
אחת הבעיות העיקריות של המכונית, שהתגלתה מיד לאחר השקתה ולא יכלה להיות מתוקנת במתיחת הפנים של השנה שעברה, היא מרחב פנימי מצומצם מידי – במיוחד ליושבי המושבים האחוריים.
לזכות מנהלי שברולט צריך לומר שהם לא נרדמו בשמירה, ומיד עם השקת המכונית – ברגע שבו הבינו שהבעיה שלהם היא השיפור המשמעותי שחל אצל המתחרות שלהם – הם ניגשו לעבוד על מכונית מחליפה. מאליבו חדשה לגמרי הוצגה הלילה (בין שלישי לרביעי שעון ישראל) בניו-יורק, רגע לפני פתיחת יום העיתונות הראשון של תערוכת הרכב העירונית.
קרדיט נוסף, ומיוחד, מגיע להם על-כך שאת מלאכת העיצוב של המכונית המחליפה הם הפקידו בידיו של מעצב צעיר (מאד), ג'יימר סטארבודי (Jaymer Starbody) בן ה-25, ואפשרו לו יד חופשית שציירה מכונית מאד מיוחדת ונאה. סטארבודי עיצב מכונית זורמת ומתוחה מאד, והלביש עליה לא מעט אלמנטים עיצוביים מאחותה הגדולה, האימפלה, אשר עוצבה גם היא במקור על-ידי חברי הצוות שלו.
הדור החדש של מאליבו מבוסס עדיין על פלטפורמת 'אפסילון 2' של החברה, אך לאחר שזו עברה שדרוג והארכה (כעת היא מכונה E2XXׂ), ותוך שימוש בחומרים קלים ובאחוז רב של פלדה חזקה במיוחד. מאליבו החדשה גם עושה שימוש ברבים מרכיבי המתלים של אימפלה, לטובת שיפור בהתנהגות הכביש ונוחות הנסיעה.
התוצאה, בגזרת המשקל, היא שמאליבו החדשה השילה 136 ק"ג והפכה מן המכונית הכבדה ביותר בקטגוריית ה"סדאן בגודל בינוני" לאחת המכוניות הקלות ביותר שם, אם לא הקלה מכולן. בסיס הגלגלים של המכונית הוארך ב-9.1 ס"מ, האורך הכללי בכ-6 ס"מ, ומרחב הרגליים ליושבי המושבים האחוריים – נקודת התורפה, כאמור, של הדגם היוצא, ארוך כעת ב-3.3 ס"מ.
העיצוב המודרני והמוצלח של מאליבו החדשה לא עוצר בחוץ: סביבת הנהג מעוצבת כעת באופן נקי וברור יותר, עם הפרדה מלאה בין חלקה של מערכת המיזוג לזו של מערכת הבידור, ועם מסך מגע מרכזי בגודל 7 אינטש (8 אינטש ברמות האבזור הבכירות), ועם מקום מיוחד שבו אפשר להטמין את הטלפון הנייד ואפילו לטעון אותו (במכוניות המאובזרות יותר).
בטוחה יותר
אחד הדגשים במכונית החדשה הוא על בטיחות, ובשברולט מתפארים בתשע מערכות בטיחות חדשות שלא הוצעו בעבר.
נוסף לעשר (10!) כריות-אוויר בטיחותיות מציעה מאליבו החדשה בקרת שיוט אקטיבית עם בלימת חרום אוטונומית, מערכת לזיהוי הולכי רגל ו"בלימה ברגע האחרון", התראת נטישת נתיב עם היגוי אקטיבי שמתיימר להשיב את הנהג המנומנם למסילתו, מצלמה אחורית לזיהוי נתיב נסיעה חסום, וגם "מערכת נהג צעיר" שנועדה להרגיע את המערכת ההורמונלית של נהגים צעירים באמצעות הלשנה להורים על נהיגה אגרסיבית מידי.
מאליבו החדשה מקריבה מעט מביצועי המנועים שלה לטובת תצרוכת דלק צנועה יותר. את מנוע ה-2.5 ליטר האטמוספירי, שסיפק 196 כ"ס, מחליף כעת מנוע טורבו-בנזין חדש לגמרי בנפח 1.5 ליטר, אשר מספק 160 כ"ס אבל שותה פחות בנזין.
מנוע הטורבו-בנזין בנפח 2.0 ליטר, שסיפק 259 כ"ס, הפסיד אמנם 9 כ"ס במהדורה המחודשת שלו אבל הוא מחובר כעת לתיבת הילוכים אוטומטית חדשה בעלת 8 יחסי העברה – וזאת הפעם הראשונה שזה קורה במכונית בעלת הנעה קדמית של ג'נרל מוטורס – וכך מצטמצמת צריכת הדלק באופן משמעותי.
שברולט גם מיישרת סוף סוף קו עם טויוטה קאמרי, יונדאי סונטה ופורד פיוז'ן ומציעה גרסה היברידית חדישה אשר שואלת לטענת אנשיה אלמנטים טכניים מן הדור השני של שברולט וולט. המערכת ההיברידית מבוססת על מנוע בנזין חדש בנפח 1.8 ליטר וצמד מנועים חשמליים – הכל יחד מספק 182 סוסים, והיא יכולה לנוע בכח החשמל לבדו עד למהירות של 88 קמ"ש.
מערכת מיחזור גזי הפליטה של המנוע מאפשרת לחמם את המנוע והממיר מהר יותר, וכך לצמצם את זיהום האוויר, ומערכת בלימה רגנרטיבית מנצלת חלק מאובדני האנרגיה בעת בלימה להפקת חשמל.
מאליבו החדשה תגיע אלינו לישראל ברבעון האחרון השנה או בתחילת השנה הבאה, ואילו הגרסה ההיברידית שלה תתגלגל אל אולמות התצוגה באמריקה (אולי גם בישראל) החל באביב הבא, בעוד מעט פחות משנה.