תשאלי מוסכניק/ית
תשאלי מוסכניק/ית
  • Ad
  • ברבעון הראשון של כל שנה נרשמות בישראל הכי הרבה מכניות. האם זה מוכיח שכאשר קונים רכב חדש כדאי תמיד להמתין לתחילת השנה? ממש לא!
    אוהבים את הכתבה? שתפו אותה עם חברים, בעמוד שלכם ובקהילות שבהן אתם פעילים

    התשובה הקצרה:

    ההחלטה תלויה בדגם ספציפי ובמחיר הסופי שלו: לפעמים יותר משתלם ליהנות ממבצע סוף שנה, אבל תמיד חייבים לבדוק את מועד הייצור של הרכב, וזה הרבה יותר חשוב ממועד העליה שלו על הכביש בישראל.

    במילים אחרות – פחות חשוב מתי הרכב יעלה לכביש והרבה יותר חשוב לדעת מראש אם קניתם רכב "חדש חדש" או "חדש ישן".

     

     

    התשובה המלאה:

    בישראל אין "שנת דגם", וכל מכונית מסווגת לפי מועד העלייה שלה לכביש. מכונית שעלתה בינואר או ביולי או בדצמבר נחשבת לכזאת שנרשמה באותה שנה, והמשמעות היחידה להבדל בין התאריכים קשורה לערך שלה במחירון המשומשות.

    במחירון קיימת התייחסות למועד העלייה לכביש באמצעות קביעת ההפרש שצריך להוסיף או להפחית מן המחיר – לכן לא ממש משנה אם הרכב שלכם נרשם בתחילת, אמצע או סוף השנה.

    טעות נפוצה של רוכשי רכב חדש היא לשים לב רק למועד העלייה לכביש ולהעדיף שזה יהיה "בשנה החדשה" – אבל לפספס לגמרי את מה שבאמת חשוב: מועד הייצור של הרכב, והדור של הדגם שהם קונים. הסיבה לטעות הנפוצה ולערפול הזה הם נהלים שהכתיב משרד התחבורה, אשר לא נועדו לשרת את האזרחים אלא את יבואני הרכב.

    משרד התחבורה לא משקף לבעלי הרכב מתי הרכב שלהם יוצר, למרות שזה מידע גלוי שאפשר וקל להציג ברישיון הרכב.

    התוצאה היא שרכב שיוצר בחודש מרץ של שנה אחת (לדוגמה) יכול לקבל בישראל רישוי של ינואר או פברואר של השנה שאחריה – וזאת למרות שבמשך כמעט שנה שלמה הוא אוחסן במגרשי אחסנה בארץ או בחו"ל.

    שנת דגם אמיתית – כפי שהייתה נהוגה אצלנו בעבר – צריכה להתחלף אחרי חופשת הקיץ של תעשיית הרכב, מפני שזה המועד שבו מבוצעים שינויים חשובים במכוניות במהלך הייצור שלהן.

     

     

    במרבית מפעלי ייצור הרכב בעולם נהוגה חופשת קיץ סביב יולי-אוגוסט, ואז מושבת הייצור לצורך ביצוע עבודות תחזוקה, החלפת ציוד ושינויים בקווי הייצור. השבתת הייצור יכולה להיות של ימים אחדים עד מספר שבועות, ויצרניות הרכב מבצעות במהלכה עבודות כמו החלפת מכונות, רובוטים ותבניות לצורך ביצוע שינויים משמעותיים בדגמים. שינויים כאלה יכולים להיות "מתיחת פנים" קלה של אמצע החיים של דגם מסוים, תיקון של תקלות סדרתיות ידועות או אפילו החלפה כוללת של דגם אחד בדגם חדש שמחליף אותו.

    כאשר קונים מכונית חדשה חשוב לבדוק עם איש המכירות מתי היא יוצרה, ואם איש המכירות לא יודע (או לא רוצה לתת) את המידע הזה – כל שצריך לעשות זה לבקש את מספר השילדה ולפענח מתוכו את מועד הייצור.

    הרבה יותר חשוב לקנות ולקבל מכונית "חדשה חדשה", כלומר כזאת שיוצרה בחודשים האחרונים, מאשר להתעסק במועד שבו היא עלתה על הכביש. כפי שהוסבר קודם – אם לא בודקים את מועד הייצור עלולים לקבל בינואר מכונית שיוצרה לפני שנה, רגע לפני שהדגם הוחלף בדגם חדש יותר.

    בנוסף, היות שיבואנים רבים "מנקים מחסנים" לקראת סוף השנה – ברבעון השלישי או הרביעי אפשר להשיג מחירים הרבה יותר אטרקטיביים מאשר בתחילת שנה.

    אגב – אז למה בינואר ובפברואר עולות לכביש הכי הרבה מכוניות?
    התשובה הראשונה היא שכמחצית המכוניות החדשות שנמכרות בישראל נמסרות לחברות ליסינג והשכרה שמעדיפות לרשום בספרים שלהן מכוניות משנת הרישוי החדשה, והחלק האחר – כאמור – הוא קונים פרטיים שמבחינה פסיכולוגית מעדיפים את שנת הרישוי החדשה, גם אם הם מקבלים מכונית "חדשה-ישנה".

     

    כיצד ומתי יסתיים משבר השבבים?

     

    לקריאה נוספת:

    אני רוצה לקנות רכב משומש שנקנה במקור בעסקת "0 ק"מ". כדאי לי?

    מערכות בטיחות חדישות ברכב: עד כמה זה צריך להיות שיקול בעת רכישת רכב חדש או משומש?

     

     

     

    תמונה של TheCar

    TheCar

  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • רשמנו לפנינו את ההתעניינות בדגם זה, ובקרוב נפיק מבחן. השאירו לנו את פרטיכם ונשלח אליכם את המבחן כאשר נפרסם אותו. 

    אם תרצו בינתיים לבחון דגם זה בעצמכם – נא מלאו את הטופס הבא:

    הזמנת נסיעת מבחן ברכב חשמלי

     

    אני, בעל/ת רישיון נהיגה מתאים, מבקש/ת בזאת מצוות TheCar לתאם עבורי נסיעת מבחן ברכב חשמלי.