התשובה הקצרה
אם נדלקת נורת אזהרה אדומה על לוח המכשירים ברכב יש לעצור במקום בטוח ובאופן מיידי ולדומם את הרכב. נורות צהובות/כתומות מציינות אזהרה מפני בעיה שדורשת תשומת לב מיידית אבל לא צריך לעצור את הרכב בחיפזון – בדרך כלל אפשר להמשיך בנסיעה למרחק של עשרות קילומטרים עד למוסך. נוריות ירוקות וכחולות מציגות פעולה תקינה.
התשובה המלאה
נורות אזהרה אדומות על לוח המכשירים מתריעות מפני תקלה חמורה כמו התחממות של המנוע, לחץ שמן נמוך, כשל של מערכת הבלמים או כל דבר שדורש תשומת לב מיידית ועצירה מהירה במקום בטוח.
לעולם אסור להתעלם מנורה אדומה שנדלקת, מפני שהמשך נסיעה עלול לגרום נזק חמור ויקר ואפילו לערב את הרכב במצבים תאונתיים. יש לגרור את הרכב למוסך ולא להמשיך בנסיעה.
נורות התרעה צהובות או כתומות מתריעות מפני בעיה שחשוב לטפל בה בהקדם אבל היא לא מסכנת את הנוסעים או את הרכב באופן מיידי. נורות כתומות מתריעות, למשל, מפני רמת טעינת חשמל נמוכה, תקלה במערכת שירות כמו דימום-והתנעה, רמות זיהום אוויר גבוהות, חיישן תקול או – במקרה יותר חמור – ירידת לחץ אוויר באחד הצמיגים.
אסור להתעלם מן ההתרעות האלה – חשוב להבין מהיכן הן נובעות ולתקן את הטעון תיקון – אבל אין צורך לעצור את הרכב ולגרור אותו למוסך – כמו במקרה של נורה אדומה.
נורות ירוקות וכחולות הן בדרך כלל אינפורמטיביות. נורות ירוקות מתארות שאורות הדרך או תאורת החניה דולקים, או שהאיתות פועל, ואילו תאורה כחולה מתארת שהאור הגבוה פועל ועלול לסנוור נהגים שנוסעים ממול.
לקריאה נוספת:
האם מותר לנסוע עם נורת חום מנוע דולקת?
ריקול משמעותי ל-BYD אטו 3 ודולפין, וזה אירוע חשוב וחיובי
אני רוצה לקנות רכב משומש שנקנה במקור בעסקת "0 ק"מ". כדאי לי?