• Ad
  • טיול סופ"ש: אל הפרגים של תל חנן
    כל הארץ צבועה בפריחה אדומה של כלניות, נוריות ופרגים. כדי לשטוף עיניים ולשאוף אוויר בחרנו טיול קל"בי לתושבי מרכז הארץ
    אוהבים את הכתבה? שתפו אותה עם חברים, בעמוד שלכם ובקהילות שבהן אתם פעילים

    לא רק הדרום אדום: בימים אלה, בזכות פרגים שהחלו לפרוח בכל רחבי הארץ, פרושים מרבדים אדומים ומרהיבים שגורמים לרובנו לחזור במבוכה אל הבלבול הקבוע בין כלניות, נוריות ופרגים.

     

    טיול סופ"ש: אל הפרגים של תל חנן

     

    אנחנו הקדמנו את המטיילים הרבים אל פיסת טבע קטנה ונהדרת שנותרה כלואה מדרום לגוש דן המצטופף וגובהה, אל הגבעות הצפוניות של נס ציונה שגולשות עד לראשון לציון.

    המראה מרהיב ומנתק: אינסוף פרחים אדומים טובלים בירוק אביבי נראים כאילו הוזנקו לקול פקודה והתייצבו כולם כאחד להפגין יופי ושמחה. זה, אגב, בדיוק מה שקורה כאן שנה אחר שנה: זרעי הפרג טמונים באדמה – לפעמים במשך שנים – ממתינים לרגע הנכון לפרוץ ולהשפיע את יופיים על העולם.

    אלא שהאמת צריכה להיאמר, ואין מקום טוב יותר לומר את זה מאשר בתוך הפגנת היופי הזאת: "עכשיו נזכרתם?" "עכשיו באים?"

    דרך ראשונה להבחין בין פרגים לבין כלניות ונוריות היא שהפרגים תמיד מגיעים אחרונים… ראשונות לפרוח באדום הן הכלניות שהרחיבו את הלב בשלושת החודשים הקודמים, ואז, בתחילת החודש שעבר, הצטרפו אליהן נוריות. כעת, בסוף חודש מרץ ותחילת אפריל, נוספה פריחת הפרגים וככל שהקיץ יחוס עליה היא תמשך עד לשלהי חודש מאי ואפילו עד יוני.

    הפרגים, כבר רמזנו, צומחים מזרעים שפזורים באדמה ואלה צמחים חד-שנתיים ממשפחת הפרגיים, ואילו הכלניות והנוריות – שהקדימו אותם בפריחתם האדומה – הם צמחים רב שנתיים שצומחים מתוך פקעות (ושניהם, אגב, שייכים למשפחת הנוריתיים).

     

    טיול סופ"ש: אל הפרגים של תל חנן

     

    כדי להבחין בסימן הזיהוי ה"מוחלט" ביותר צריך לספור את עלי הכותרת ולזכור שלפרגים יש הכי פחות מאלה: רק ארבעה לעומת חמישה או שישה עלי כותרת של הנוריות והכלניות. סימן נוסף: לנוריות יש עלים אדומים בוהקים וללא רבב, בבסיס עלי הכותרת של כלנית יש מעין כתם לבן, ובתחתית עלי הכותרת של פרגים יש כתם שחור. קל לזכור: תחשבו "אוזני המן" וחפשו כתם שחור בבסיס העלה…

    שדה הפרגים הענק והקרוב לבית מתחיל כמעט על הגבול שבין נס ציונה לראשון לציון וגולש במפלים של אדום עז עד לכביש 42 מול הישוב בית חנן.

     

    טיול סופ"ש: אל הפרגים של תל חנן

     

    ה'פרג האגסני' הוא עשב חד שנתי שגובהו מתחיל בכ-15 סנטימטרים ובעונה גשומה יכול לצמוח עד לגובה של 40 סנטימטרים. בעולם ישנם מיני פרגים שמגיעים לגובה של מטר.

    פרגים נפוצים מאוד בכל רחבי ישראל ופריחתם מכסה שטחים נרחבים מן החרמון ועד לדרום הארץ. בסך הכל גדלים בארץ שמונה מיני פרג: פרג סיני, פרד זיפני, פרג מוארך, פרג הכרמל, פרג אגסני, פרג סורי, פרג סמור ופרג נחות.

    במדינות שכנות לנו ובמדינות אחרות בעולם מגדלים את הפרג התרבותי שנקרא גם פרג האופיום והוא משמש לנוי וגם להפקת זרעי פרג למאכל, ולהפקת אופיום וסמים אחרים.

     

    טיול סופ"ש: אל הפרגים של תל חנן

     

    כך מגיעים: בכניסה הצפונית לנס ציונה נוסעים על רחוב המאה ואחד עד שהכביש מתעקל שמאלה. ממשיכים אל דרך עפר שמתאימה לכל רכב לאורך כקילומטר ואז מבחינים מצד ימין בשני עצי פיקוס ענקיים.
    מיד לאחר שעוברים את הפיקוסים נגלה שביל שמוליך לכיוון צפון, וזה המיקום שבו מחנים את הרכב וממשיכים ברגל אל שדה הפרגים. חשוב לדעת שזה לא "סתם שדה": זאת הכניסה אל שמורת הטבע 'גבעות הכורכר' ומאוד מומלץ לבקר ולטייל בה.

    הצעות נוספות לפעילויות בסוף השבוע באתר הבית של דובי זכאי.

     

    טיול סופ"ש: אל הפרגים של תל חנן

     

    לקריאה נוספת:

    טיול לסופ"ש: אל עין אפק באביב

    טיול לסופ"ש: אל נחל גזר

    טיול לסופש: אל גבעות עדן

     

    תמונה של דובי זכאי

    דובי זכאי

    עיתונאי, מעצב גראפי ומאייר. עבד בעיתונים הארץ, ידיעות אחרונות ומעריב. כיום כותב באתר 'למטייל' ובעיתונות מקצועית על רכב כבד, ומפעיל את אתר האינטרנט המושקע והמוקפד בתחום הטיולים והרכב ma-come.com. תחומי סיקור: טיולים בארץ ובעולם, רכב כבד, רכבי שטח ומכוניות נוסעים.
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • טיול סופ"ש: אל הפרגים של תל חנן

    רשמנו לפנינו את ההתעניינות בדגם זה, ובקרוב נפיק מבחן. השאירו לנו את פרטיכם ונשלח אליכם את המבחן כאשר נפרסם אותו. 

    אם תרצו בינתיים לבחון דגם זה בעצמכם – נא מלאו את הטופס הבא:

    הזמנת נסיעת מבחן ברכב חשמלי

     

    אני, בעל/ת רישיון נהיגה מתאים, מבקש/ת בזאת מצוות TheCar לתאם עבורי נסיעת מבחן ברכב חשמלי.