לפני מעט יותר מעשור הניחה חברת החשמל קו מתח עליון שחוצה את יער בן שמן, ולצורך זה פרצה דרך עפר אשר פערה בו חתך עמוק ומכוער.
עצים נעקרו, סלעי ענק נשלפו ונערמו בערימות גדולות לצד השביל, ואלה שכבו שם כשהם דוממים כפגרי לוותינים שנסחפו אל החוף.
בליבו של יער בן שמן, אחד היפים והמתוירים ביערות ישראל, הפכו ערימות הסלעים למפגע, לכל הפחות עד ליום שבו החל להתגבש הרעיון "להוציא מתוק מעז" וליצור מסלעיית הענק הזאת פארק מיוחד.
כמה סלעים הותקנו זה על גבי זה לכדי קיר חסון שלמרגלותיו רצפה תואמת, ותריסר אמנים הוזמנו ליצור "פיסול אקספרס" במסגרת סדנה שארכה חמישה ימים.
האמנים חצבו בסלעים באמצעות פטישים ומפסלות, ברוב המקרים זה בקושי גרד את המסה הקדמונית של הסלע, אבל האמנות הצליחה להוציא חיים חדשים מתוך האבן.
בסיוע דורית סדובסקי, מדריכה בשורות הקרן הקיימת לישראל אשר מתחזקת את יער בן שמן, ערכתי סיור סביב היצירות החצובות בסלע.
לצד הפסלים ניצבים שלטים דהויים אשר מתארים את שמות האמנים ואת פועלם, וכן את שמות היצירות שהם פיסלו.
המבקרים במקום יכולים ליהנות ממלאכת בילוש קצרה, רצוי עם הילדים, במהלכה מגלים את הצורות הנעלמות שחצובות באבן. בין היצירות אפשר לגלות את הפסל "לפיתה" של הפסל דניאל קיש, את "חרקים" של גרשון הימן, "דרך הראם" של ברני פינק ויצירות נוספות – כולן מסותתות לאורך השביל.
אנשי חברת החשמל נסחפו גם הם לתהליך היצירה ופיסלו פסלים משלהם תוך שהם מגייסים, נוסף לגיבוב הסלעים גם פסי ברזל וריבועים צבעוניים שמקשטים סלעים אחרים, על חלקם אפשר גם לטפס ולשבת וכולם מפארים את היער ולכל הפחות מכהים את כאב הצלקת שנפערה בו.
בהמשך השביל, בקצה מורד תלול, נחבאים מספר מתקני משחק לילדים, גשר ברזל עם פעמון, פינות ישיבה והפתעות נוספות.
כך מגיעים: נוסעים מזרחה על כביש 443 ממחלף בן שמן וחולפים על פני צומת מרומזר עם פניה ימינה ל"למחנה אדם". מיד לאחר מכן ישנה פניה ימינה אל כניסה ליער בן שמן אל "חניוני דרך החשמל".
לדרך עצמה יש שתי כניסות, ובשמאלית מבין השתיים ישנו גן מיוחד עם חניון לבעלי מוגבלויות עם מתקנים שמותאמים להם. בהמשך הוקם חניון מיוחד לבעלי לקות ראיה, והוא מוקף בגדר שמאפשרת להם להתנהל ללא חשש. סביב החניון צומחים צמחי תבלין שבהושטת יד אפשר לקטוף.
צילומים: דובי זכאי
הצעות נוספות לפעילויות בסוף השבוע באתר הבית של דובי זכאי