התשובה הקצרה:
הבעיה היא יותר של המוכר מאשר של הקונה. אם בדקת את הרכב והוא עונה לציפיות שלך – זאת יכולה להיות עסקה טובה.
התשובה המלאה:
כדי להבין אם כדאי או לא כדאי לקנות רכב משומש שנרכש במקור בעסקת "0 קילומטר" אפשר להשוות את המצב לאותה מכונית שנרכשה מיבואן סדיר בעסקה רגילה. במילים אחרות – בשני המקרים יוצאים מנקודת הנחה שכל שאר הפרמטרים זהים: רמת האבזור של הדגם, היסטוריית הטיפולים ברכב, הוא לא היה מעורב בתאונות או מקרי ביטוח, מספר הבעלויות הקודמות זהה והקילומטראז' זהה.
עסקת "0 ק"מ" היא בעצם "צינור להלבנת מכוניות" שמאפשר ליבואני רכב להעניק הנחות על עודפי מלאי בלי לפגוע במחיר המחירון שלהם.
לדוגמה, מחיר המחירון הוא 180,000 שקלים והיבואן רוצה למכור כמה עשרות מכוניות ב-140,000 רק כדי להיפטר מסחורה. אם הוא יוריד את מחיר המחירון הרשמי ל-140,000 הוא יצטרך לתת את אותו מחיר לכולם, גם למי שמוכנים לשלם לו 180,000.
במקום זה הוא מוכר ב-140,000 לחברת ליסינג שמוכרת ללקוח פרטי ב-160,000 בלי שנעשה כל שימוש ברכב – אבל ברישום הרישוי של הרכב נוספה בעלות קודמת.
כאשר הרכב יוצא למכירה כמשומש המוכר מנסה לספר לקונה שבעצם זאת בעלות ראשונה, ומבחינה עניינית הוא צודק כי באמת לא נעשה לפניו שימוש ברכב. ובכל זאת, בהשוואה לרכב זהה מבעלות פרטית מדובר במוצר "מוכתם" שגם נקנה במחיר מוזל עם רישום של בעלות נוספת.
מכאן הכל נתון למשא ומתן בין המוכר לקונה. אם המוכר יגלגל הלאה חלק מן ההנחה שקיבל במקור או את כולה – זאת יכולה להיות עסקה טובה. אם המוכר יתעקש לקבל מחיר של בעלות ראשונה – אין סיבה שלא לקנות מכונית אחרת שבאמת מגיעה מבעלות פרטית ראשונה.
שורה תחתונה: היתרון ברכישת רכב משומש מ-0 ק"מ הוא רק המחיר, בהנחה שכל שאר הפרמטרים זהים.
לקריאה נוספת:
האם כדאי לקנות רכב חדש לקראת סוף השנה או שעדיף להמתין לשנה החדשה?
מערכות בטיחות חדישות ברכב: עד כמה זה צריך להיות שיקול בעת רכישת רכב חדש או משומש?