• Ad
  • אוהבים את הכתבה? שתפו אותה עם חברים, בעמוד שלכם ובקהילות שבהן אתם פעילים
    בג'אג' ההודית משתלטת על KTM

    חברת באג'אג' אוטו ההודית הודיעה אתמול (ד') על כוונתה לרכוש שליטה מלאה ביצרנית האופנועים האוסטרית KTM באמצעות השקעה כוללת של 800 מיליון אירו. כך תחלץ בג'אג' את KTM מן המשבר החמור בתולדותיה, שכמעט איים לכלותה.

     

    בג'אג' ההודית משתלטת על KTM

     

    בג'אג' הזרימה כבר 200 מיליון אירו כצעד חרום למניעת פשיטת רגל וכעת סוכם שהיא תוסיף סכום נוסף של 600 מיליון אירו. סכום זה נדרש עד מחר (ו') כדי לשלם כ-30% מסך החובות לנושים, כפי שהובטח לבית המשפט לפשיטות רגל ובהתאם להסדר השיקום שאושר בפברואר השנה.

     

    בג'אג' ההודית משתלטת על KTM

     

    בג'אג' תקבל בתמורה שליטה מלאה ב-Pierer Bajaj AG – החברה שמחזיקה ב-KTM, וכך הופכת השותפה האסטרטגית של KTM מזה שנים לבעלת הבית הרשמית של החברה האוסטרית.

    ההשתלטות של בג'אג' על KTM מחזקת את מעמדה בשוק העולמי – במיוחד בתחום האופנועים הבינוניים והקלים.

    במקביל, סטפן פירר, יו"ר הדירקטוריון הוותיק של Pierer Mobility AG וה"ממציא" של KTM כפי שאנחנו מכירים אותה – הודיע על פרישה מתפקידו בחודש הקרוב, מיד לאחר סיום הליך המכירה. את מקומו צפויה למלא עורכת הדין ורנה שנגלברגר-גרוסמן, המשמשת כיועצת המשפטית הראשית של הקבוצה מאז 2015.

     

    בג'אג' ההודית משתלטת על KTM

     

    באוסטרית זה נשמע אחרת

    הדרך של KTM להודיע על הרכישה נשמעת אחרת לגמרי. בהודעה לעיתונות שפרסמה היום (ה') החברה נכתב ש"לאחר חודשים של מאמץ מסור ותכנון אסטרטגי" היא "הצליחה להרחיב את מערכת היחסים שלה עם שותפתה הוותיקה בג'אג' ולהבטיח אותה כמשקיעה ראשית".

    הנוסח היבש של הודעה לעיתונות שפורסמה כציטוט של גוטפריד נוימייסטר, מנכ"ל, KTM AG נשמע כמו אנחת רווחה של מי שחוזר מעולם המתים: "היום ניתנה לנו ההזדמנות להמשיך את ההיסטוריה של KTM", נכתב שם.

    "יחד עם שותפתנו הוותיקה בג'אג' הצלחנו לגבש אסטרטגיה שתאפשר לנו לגייס 600 מיליון אירו נוספים להתחלה החדשה שלנו, בנוסף ל-200 מיליון האירו שכבר הוצעו. האתרים הקיימים – במיוחד המפעל הראשי שלנו במאטיגהופן/מונדרפינג – יישארו הבסיס להצלחתנו העתידית. המשמעות היא שנמשיך להיות מעסיק חשוב עבור האזור כולו. לאור ההזדמנות החדשה והשנייה הזו, אנו ב-KTM חשים הכרת תודה עמוקה וענווה כלפי כל מי שאפשרו זאת בתוך ומחוץ לקבוצת החברות שלנו".

     

    בג'אג' ההודית משתלטת על KTM

     

    The post בג'אג' ההודית משתלטת על KTM: עם 800 מיליון אירו היא תציל את יצרנית האופנועים האוסטרית first appeared on TheDoo.

    תמונה של עדי

    עדי

  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • Ad
  • בג'אג' ההודית משתלטת על KTM: עם 800 מיליון אירו היא תציל את יצרנית האופנועים האוסטרית

    רשמנו לפנינו את ההתעניינות בדגם זה, ובקרוב נפיק מבחן. השאירו לנו את פרטיכם ונשלח אליכם את המבחן כאשר נפרסם אותו. 

    אם תרצו בינתיים לבחון דגם זה בעצמכם – נא מלאו את הטופס הבא:

    הזמנת נסיעת מבחן ברכב חשמלי

     

    אני, בעל/ת רישיון נהיגה מתאים, מבקש/ת בזאת מצוות TheCar לתאם עבורי נסיעת מבחן ברכב חשמלי.